Subscribe:

adds 468 x 60

Saturday, November 21, 2015

Sambutan Hari Keluarga dan Majlis Hari Raya Aidilfitri KD MAHAWANGSA


Pada 8 Ogos yang lepas, KD MAHAWANGSA telah menganjurkan Majlis Sambutan Hari Keluarga dan Majlis Hari Raya Aidilfitri di Dewan Merdeka Majlis Perbandaran Manjung. Objektif utama majlis seumpama ini diadakan adalah untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara warga kapal di samping beramah mesra bersama keluarga. Seramai 14 orang pegawai dan 103 anggota bersama keluarga masing-masing telah terlibat dalam menjayakan majlis tersebut. Tema pakaian ialah baju kebangsaan lengkap atau jubah.

Acara Pemotongan Kek Hari Lahir
 Warga kapal
Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh Pegawai Memerintah, Kdr Jaffry bin Ibrahim TLDM dan diteruskan dengan upacara memotong kek hari lahir bagi warga kapal. Seterusnya majlis diteruskan dengan acara sukaneka seperti masuk benang  dalam jarum, menganyam ketupat, bola beracun, kerusi muzik dan minum air coke menggunakan straw. Pemenang acara sukaneka telah menerima hadiah yang disampaikan sendiri oleh Pegawai Memerintah.Warga KD MAHAWANGSA
 bersama-sama keluarga menjamu
hidangan yang disediakan


Sepanjang majlis berlangsung, makanan dan minuman disediakan secara buffet.  Selain itu, warga kapal juga dialu-alukan untuk membawa kuih raya dari rumah masing-masing.  Bermacam-macam hidangan telah disediakan termasuk ketupat, rendang, kuah kacang, bihun goreng dan pelbagai jenis kuih raya.

Penyerahan duit raya kepada anak-anak
warga KD MAHAWANGSA
Selain itu, warga kapal juga turut menerima hadiah cabutan bertuah yang disediakan oleh pihak pengajur. Majlis disempurnakan lagi dengan penyerahan duit raya kepada anak-anak warga kapal KD MAHAWANGSA oleh Pegawai Memerintah dan Pegawai Laksana sebelum majlis bersurai.Meriah ! Pertandingan menganyam ketupat

Pertandingan sukaneka anggota bujang kapal


1 comments:

 1. Tuy bản thân rất mệt và đuối sức, nhưng không hiểu sao, giây phút này, Hân lại có thể Tiếng anh cho người đi làm
  Tiếng anh cấp tốc
  Luyện thi toeic tại hà nội
  Tiếng anh cho người lớn tuổi
  Tiếng anh cho người mới bắt đầu
  Học tiếng anh tại hà nội
  dạy tiếng anh cho doanh nghiệp chạy nhanh đến thế. Có lẽ sự sợ hãi đã khiến cô quên đi mệt mỏi mà cố sức chạy về phía trước để thoát khỏi người đang đuổi theo phía sau.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...