Subscribe:

adds 468 x 60

Saturday, October 19, 2013


KD MAHAWANGSA JUARA
PERTANDINGAN KKI 
AMRADA 2013

Disediakan oleh: Lt Muhamad Shafie bin Razi TLDMPara Peserta dan Pemenang KKI 2013

Pemenang KKI KD MAHAWANGSA

Pada 17 Okt 2013 telah berlangsung pertandingan Kreatif dan Inovatif atau lebih dikenali dengan KKI peringkat Armada 2013. KD Hang tuah telah terpilih untuk menjadi platform atau senangnya “medan pertandingan’ bagi semua kapal untuk mempersembahkan produk masing-masing. KD mahawangsa telah menghasilkan 4 projek untuk dipertandingkan menjadikan keseluruhan 18 projek melibatkan kapal-kapal di armada TLDM.

Para juri tekun mendengar penerangan
Projek pertama KD MAHAWANGSA adalah Smart Flashing Board daripada Jabatan Komunikasi, kedua Safety Cable GPMG daripada Jabatan Persenjataan, yang ketiga tyristor tester daripada Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Senjata serta Pembayaran BAT E 66 melalui akaun bank. Kesemua projek ini telah dipersembahkan dengan jayanya di hadapan para panel yang diketuai oleh Pegawai Memerintah KD MAHAWANGSA, Kept Roslee bin Mohamad Isa TLDM selaku ketua juri. Pegawai Memerintah KD Lekiu dan Pegawai Memerintah KD Mahamiru serta Pegawai Jurutera elektrik dan senjata KD HANG TUAH. Setiap kumpulan diperuntukan masa selama 20 minit -untuk mempersembahkan produk masing-masing. Yang menjadi keutamaan projek yang dihasilkan hendaklah memenuhi kriteria-kriteria yang telah ditetapkan termasuklah nilai-nilai komersial yang boleh diguna pakai unit-unit luar yang lain selain TLDM.
Sesi Pembentangan projek
Ahli Panel memberi komen
Persembahan daripada KD JERAI

Keesokan harinya, pada 18 Okt 13, merupakan hari yang ditunggu-tunggu dimana majlis penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenang pertandingan KKI peringkat armada 2013. Keputusan mengejutkan apabila projek Smart flashing board telah terpilih untuk menjadi juara KKI pada tahun ini. Tempat kedua dimenangi oleh KD JERAI dengan projek Under water power Gun dan tempat ketiga Pembayaran Bat E 66 melalui elektronik. Hadiah telah disampaikan sendiri oelh Pegawai memerintah KD MAHAWANGSA selaku ketua panel.

Tempat Ketiga KD MAHAWANGSA
Tempat Kedua KD JERAI
Tempat Pertama KD MAHAWANGSA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...