Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, August 26, 2013

MAJLIS BERBUKA PUASA ARMADA BERSAMA ANAK YATIM
Disediakan oleh : Lt Hamizan

      Tanggal 25 Julai 13 merupakan satu tarikh yang istimewa buat sekumpulan anak-anak yatim yang telah dtg ke KD MAHAWANGSA untuk sama-sama berbuka puasa bersama warga TLDM. Majlis berbuka puasa ini dianjurkan khas untuk kanak-kanak yang isitimewa ini dan KD MAHAWANGSA telah terpilih untuk menjadi platform pada kali ini. Majlis ini telah dihadiri oleh Pegawai Kanan Armada Kept Halim bin Hj Shaari TLDM, Pegawai-Pegawai Memeritah dan para pegawai dan juga anggota daripada armada.
Sesi bergambar
Menunggu waktu berbuka
Solat maghrib berjemaah
Selesai solat berjemaah
        Majlis dimulakan dengan sesi bergambar warga armada bersama anak-anak yatim ini dan seterusnya beredar ke geladak kereta kebal untuk menunggu waktu berbuka puasa. Kemudian, solat fardhu maghrib berjemaaah dilakukan selepas dijamukan dengan hidangan ringan. Selepas solat maghrib, majlis diteruskan lagi dengan menjamu selera dengan pelbagai juadah yang telah disediakan.
Ucapan oleh Pegawai Kanan Armada
Pemberian cenderahati kepada anak yatim
Moreh
Anak-anak yatim beredar meninggalkan kapal
         Solat terawih juga dilakukan secara berjemaah di geladak kereta kebal. Pegawai Kanan Armada turut menyampaikan ucapan serta memberikan cenderahati kepada kesemua anak-anak yatim yang hadir pada malam tersebut. Majlis ini  telah berjalan dengan lancar dan teratur.
 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...