Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, July 22, 2013

MAJLIS PENYAMPAIAN SIJIL APC SERTA BINTARA DAN LASKAR TEBAIK JUN 2013
Disediakan oleh : Lt Asyraf

      Pada 19 Jul 13 bersamaan 11  Ramadhan 1434, satu majlis penyampaian sijil APC serta bintara dan laskar terbaik bagi KD MAHAWANGSA telah dilakukan di geladak kereta kebal. Majlis ini dilakukan bagi menghargai komitmen serta disiplin anggota dalam melaksanakan tugas masing-masing. Sikap sentiasa ingin memajukan diri sendiriharuslah dipuji dan menjadi contoh kepada anggota lain untuk terus bersaing bagi mendapatkan penghargaan ini.
     Majlis dimulakan dengan penyampaian sijil APC kepada anggota yang telah terpilih. Anggota yang mendapat sijil ini termasuk juga anggota yang telah bertukar ke unit lain. Hal ini kerana segala jasa dan usaha mereka semasa berkhidmat di KD MAHAWANGSA tidak dilupakan begitu sahaja.
       Seterusnya majlis diteruskan dengan penyampaian sijil bintara dan laskar terbaik bagi bulan Jun 2013. Setiap bulan anggota  yang terpilih akan diberikan gelaran sebagai bintara serta laskar terbaik kerana telah mempamerkan mutu kerja yang baik dan dapat melaksanakan tugas masing-masing dengan jayanya.  Sebelum mengakhiri majlis, Pegawai Memerintah telah menyampaikan sepatah dua kata khusus untuk kesemua penerima sijil supaya akan terus berusaha untuk terus maju ke hadapan. Namun begitu, kepada semua warga 1 Mahawangsa juga perlulah memainkan peranan dan tanggungjawab masing-masing dan menganggap kerja yang dilakukan ini adalah satu ibadat untuk kita. Semoga seluruh warga KD MAHAWANGSA akan terus maju jaya dan menjadi unit contoh dalam TLDM.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...