Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, October 01, 2012

SENAMROBIK DI PADANG KOTA LAMA PENANG

Sumber: Lt Shaiful TLDM
             Pegawai Persuratan


Tiada rasa yang dapat dizahirkan lagi selain perasaan syukur yang tidak terhingga setibanya KD MAHAWANGSA di pelabuhan awam Swetenham Port Penang setelah tamatnya Eksesais ANGSA 7/12. Tidak dinafikan fasa laut selama seminggu ini sangat memberi impak kepada warga 1MAHAWANGSA serta kapal yang terlibat dari segi fizikal dan mental. 


Justeru dengan keprihatinan RNO PENANG selaku tuan rumah telah menyediakan aktiviti riadah bagi semua warga kapal yang terlibat dengan Eksesais ANGSA 7/12. Senamrobik ini bukan sekadar aktiviti riadah semata-mata malah ia juga merupakan terapi bagi individu yang berhadapan dengan masalah dan tekanan. 

Bermula seawal pukul 8 pagi, semua warga kapal dikehendaki berkumpul di Padang Kota Lama Penang. Sedikit taklimat mengenai senamrobik diberikan sebelum mulanya acara. Seramai enam instructor yang berpengalaman dijemput bagi mengajar serta menunjukkan cara dan teknik senamrobik. 


Tidak ketinggalan sikap turun padang Pegawai Memerintah KD MAHAWANGSA dan KD LEKIU yang turut hadir untuk mengikuti aktiviti senamrobik ini sangat membanggakan setiap warga kapal yang berkhidmat di bawah pemerintahan mereka. Kesan positif senamrobik ini jelas terpapar pada wajah-wajah ceria warga 1MAHAWANGSA di setiap penjuru dan ruang Padang Kota Lama Penang. 


Senamrobik ini tamat pada pukul 10.15 pagi dan sebagai menghargai kerjasama dan komitmen setiap warga 1MAHAWANGSA, Pegawai Memerintah bersetuju untuk membenarkan warga 1MAHAWANGSA yang tidak bertugas berkelepasan selesai sahaja senamrobik ini. Ribuan terima kasih diucapkan kepada RNO PENANG kerana keprihatinan yang diberikan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...