Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, October 15, 2012

MAJLIS DINING OUT PEGAWAI DALAM LATIHAN

Sumber: Lt Mohd Fauzi bin Amayah TLDM 
             Pembantu Pegawai Peperangan Elektronik


Pada 26 September yang lalu, satu majlis makan malam bertempat di Ocean Blue Seafood Station, Pulau Pinang telah dianjurkan oleh 4 orang Pegawai Dalam Latihan KD MAHAWANGSA. Setelah 4 bulan menjalani latihan fasa pertama di KD MAHAWANGSA, Keempat-empat orang Pegawai Latihan akan meneruskan latihan fasa kedua selama 4 bulan di unit-unit di Pangkalan TLDM pula.Majlis yang bermula pada jam 2030H itu telah dihadiri oleh Yang Berbahagia Pegawai Memerintah, Kepten Roslee bin Mohamad Isa TLDM. Majlis tersebut juga turut diserikan dengan kehadiran kesemua pegawai KD MAHAWANGSA walaupun terpaksa meredah hujan. 


Pelbagai ilmu pengetahuan telah dipelajari sepanjang berada di KD MAHAWANGSA termasuklah dari segi aspek pengendalian kapal dan juga pengurusan KD MAHAWANGSA serta yang paling penting bagi seorang pegawai adalah bagaimana menjadi Pegawai Bahagian yang bertanggungjawab dan dihormati oleh anggota bawahan. Pelbagai masalah akan timbul dalam kalangan anggota bawahan jika Pegawai Bahagian memandang rendah berkenaan perkara ini. Para Pegawai Dalam Latihan diberikan tunjuk ajar yang sebaiknya oleh kesemua warga KD MAHAWANGSA yang sangat prihatin ke atas aspek latihan Pegawai Dalam Latihan ini. 


Majlis makan malam tersebut berakhir pada jam 2200H dan kesemua Pegawai Dalam Latihan mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan terutamanya kepada Yang Berbahagia Pegawai Memerintah kerana beliau memberikan kebenaran bagi kami menjalani latihan di KD MAHAWANGSA. Tidak lupa juga kepada semua pegawai KD MAHAWANGSA kerana tidak menegur dan memberikan tunjuk ajar kepada kesemua Pegawai Dalam Latihan sepanjang menjalani latihan di KD MAHAWANGSA. Diharapkan kepada semua Pegawai Dalam Latihan dapat mengaplikasikan ilmu yang telah dipelajari di unit-unit selepas ini.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...