Subscribe:

adds 468 x 60

Friday, August 31, 2012

Bintara & Laskar Terbaik Bulan Julai 12

Sumber: Lt Muhammad Hafiz Bin Mohammad TLDM 
             Pembantu Ketua Pegawai Peperangan

Bertempat di Geladak Kereta Kebal, sekali lagi warga 1MAHAWANGSA mengadakan majlis 4 in 1. Di mana majlis untuk kali ini diadakan sekali dengan Upacara Pemakaian Pangkat, Anugerah Bintara dan Laskar Terbaik Bulan Julai 2012, Penghargaan buat warga 1MAHAWANGSA yang Keluar Kekuatan Anggota (KKA), Anugerah Uji Cergas Terbaik dan Sumbangan Ikhas kepada Pegawai Laksana Kdr Ahmad Nazree bin Abu Hasan TLDM.

Pengiktirafan Bintara dan Laskar terbaik yang diamalkan di dalam TLDM bertujuan untuk menghargai jasa, pengorbanan, mutu kerja terbaik dan sebagainya terhadap seseorang Bintara dan Laskar yang berkhidmat di sesebuah unit. 

Umum mengetahui pengiktirafan ini dilaksanakan secara setahun sekali, berlainan dengan KD MAHAWANGSA di mana pengiktirafan Bintara dan Laskar Terbaik dilakukan secara bulanan. Ini untuk menghargai jasa warga kapal yang telah bertungkus lumus di dalam kerja masing-masing. 

Ganjaran kepada Bintara dan Laskar yang diiktiraf akan diberi sijil serta pelbagai lagi kelebihan seperti berpeluang untuk berkursus, bercuti, dicalonkan untuk menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) serta dicalonkan juga untuk Bintara dan Laskar Terbaik TLDM dan kenaikan gaji tahunan 

Berikut adalah Bintara dan Laskar Terbaik bulanan kapal bagi bulan Julai 2012:

Bintara Terbaik
823769 BK TLR ROSDI BIN HUSSAIN


Laskar Terbaik
830933 LK I PAP ABDUL RAHMAN BIN EBNI HAJAL 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...