Subscribe:

adds 468 x 60

Sunday, May 20, 2012

LAWATAN 5S OLEH POLITEKNIK SULTAN ABDUL AZIZ SHAH

Oleh : Lt. Muhammad Norfadli bin Badri TLDM 
         Timb. Pegawai Persenjataan

Pada 8 Mei 12 yang lepas, walaupun warga 1 MAHAWANGSA sibuk dengan kerja-kerja pemunggahan logistik di Pelabuhan Klang namun warga 1 MAHAWANGSA dengan berbesar hati menerima kunjungan Lawatan 5S seramai 40 orang pensyarah dan staf dari Politeknik Sultan Abdul Aziz Shah yang tiba seawal jam 9 pagi. 


Ketibaan rombongan ini disambut dengan mesra oleh Pegawai Bertugas Harian yang kemudiannya membawa rombongan ke Geladak Kereta Kebal untuk mendengar kata-kata aluan dari Pegawai Memerintah dan menonton tayangan montaj Amalan 5S kapal diikuti montaj Membelah Samudera. 

Seterusnya rombongan dibahagikan kepada 4 kumpulan dan dibawa melawat sekitar kapal antaranya Rumah Masak, Bilik Kawalan Jentera, Anjungan, Geladak Helikopter dan haluan kapal.

Selesai lawatan sekitar kapal, rombongan lawatan disajikan dengan kudapan ringan yang disediakan di Geladak Kereta Kebal. Rata-rata peserta lawatan kagum dengan Amalan 5S yang diamalkan di kapal dan ingin menjadikan Amalan 5S di kapal sebagai contoh untuk dipraktikan di Politeknik Sultan Abdul Aziz Shah. Lawatan ini selesai pada jam 1240. 

1 comments:

  1. Terima kasih di atas kesudian menerima kunjungan kami. Syabas kerana telah berjaya me’5S’kan KD Mahawangsa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...