Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, April 30, 2012

PROGRAM TV AL-HIJRAH DI KD MAHAWANGSA

Oleh: Lt Mohd Nasrul Hashim TLDM 
         Pembantu Pegawai Jurutera Eletrik & Senjata 27 Apr 12 - Bersempena dengan Sambutan Ulang Tahun Hari TLDM ke-78 dengan slogan kata “Warga Berinformasi Menjana Transformasi”, satu rakaman rancangan TV Al-Hijrah telah diadakan di Geladak Kereta Kebal bertajuk ‘Solat Dan Kehidupan’ yang disampaikan oleh Mejar Ustaz Md Shahrim bin Abd Hamid Pegawai Agama Kanan KD MALAYA. 


Hampir keseluruhan warga KD MAHAWANGSA telah menghadiri program ceramah ini yang dilakukan setelah selesai Perbarisan Hari TLDM. Dalam ceramah yang disampaikan ini Mej Shahrim menekankan pentingnya kita sebagai umat islam dan anggota tentera menjaga perhubungan dengan Allah S.W.T bagi mendapat keberkatan di dalam kehidupan kita seharian. 


Sesi soal jawab juga dibuka selesai ceramah, ini bertujuan untuk memberi kesempatan kepada warga kapal bertanyakan soalan dan memberi pendapat masing-masing bagi perkongsian ilmu dan merungkaikan segala persoalan yang bermain difikiran. Oleh itu, marilah kita sama-sama meningkatkan perhubungan kita sebagai warga TLDM dan umat islam dengan Allah S.W.T semoga mendapat keberkatan di dunia dan akhirat. Sekian, Sedia Berkorban.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...