Subscribe:

adds 468 x 60

Tuesday, April 24, 2012

Majlis Perpisahan Mantan Ketua Pegawai Peperangan KD MAHAWANGSA

Sumber: Lt Mohd Nasrul Hashim TLDM 
             Pembantu Pegawai Jurutera Eletrik & Senjata 

Satu majlis ringkas telah diadakan di Wisma Perwira baru-baru ini bagi menyampaikan cenderahati kepada mantan Ketua Pegawai Peperangan (KPU) Lt Kdr Dzulkarnain bin Ismail TLDM . Walaupun setelah empat bulan meninggalkan kapal dan telah bertukar ke unit baru iaitu KD SRI KLANG ahli Wisma Perwira masih sempat melakukan majlis sebegini walaupun tidak dirancang. 


Kesempatan ini diambil semasa Lt Kdr Dzulkarnain bin Ismail TLDM menjadi Pegawai Pengiring Pasukan Simpanan Sukarelawan TLDM (PSSTLDM) dalam pelayaran latihan bersama KD MAHAWANGSA. 

Dalam majlis tersebut KPU dihadiahkan senaskah buku bertajuk Blue Ocean Strategy hasil tulisan W. Chan Kim dan Renee Mauborgne dan ditandatangani oleh Pegawai Memerintah dan para pegawai KD MAHAWANGSA. 


Dalam ucapan mantan PPU, beliau menyampaikan rasa terharu dan mengucapkan ribuan terima kasih ke atas warga KD MAHAWANGSA kerana telah memberikan kerjasama penuh dan tunjuk ajar dalam menjayakan program pelayaran latihan bersama PSSTLDM. 

Pegawai Memerintah menasihati KPU supaya hubungan yang telah terjalin antara KD MAHAWANGSA dan KD SRI KLANG dapat dieratkan lagi dengan lebih banyak latihan dilakukan antara dua unit ini. 

Daripada warga KD MAHAWANGSA ingin kami ucapkan syabas dan tahniah kepada mantan KPU serta berjaya di dalam tugas yang diamanahkan. 

Sekian, Sedia Berkorban.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...