Subscribe:

adds 468 x 60

Thursday, April 26, 2012

"KAPAL DIBUKA UNTUK LAWATAN UMUM" PANGLIMA TENTERA LAUT

Sumber: www.navy.mil.myKuala Lumpur, 23 Apr - Panglima Tentera Laut, YBhg Laksamana Tan Sri Abdul Aziz bin Hj Jaafar hari ini telah menghadiri sesi wawancara khas melalui rancangan Malaysia Hari Ini di saluran TV3 bersempena dengan Sambutan Hari TLDM Ke-78. Antara intipati yang dibincangkan sewaktu sesi wawancara adalah mengenai aktiviti sepanjang sambutan Hari TLDM dan pengunjung awam yang berdekatan dengan pangkalan-pangkalan TLDM juga turut diberi peluang untuk melawat kapal TLDM yang dibuka untuk lawatan. Program tersebut diadakan sempena sambutan Hari TLDM Ke-78 yang akan disambut pada 27 Apr 12.


Di samping itu, YBhg Tan Sri berkesempatan untuk menyingkap kembali sejarah penubuhan TLDM, kejayaan yang dikecapi, cabaran yang dihadapi, perancangan masa hadapan serta aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh Markas atau Formasi sempena Hari TLDM Ke-78.


Menerusi Rancangan MHI ini juga, TLDM turut memperlihatkan kemahiran anggota kulinari KD PELANDOK dalam seni mengukir buah-buahan sebagai perhiasan. Lt Azmi bin Hj Rahman TLDM, Pegawai Jurulatih Hospitaliti telah memaklumkan bahawa minat yang mendalam terhadap bidang kemahiran seni ukiran ini perlu wujud bagi menghasilkan seni ukiran yang bermutu tinggi.


Badan Kesenian (BAKES) TLDM turut mengadakan persembahan di perkarangan Sri Pentas TV3. Ketika ditanya, Lt Dya Mohd Shamram bin Ramli TLDM, Pegawai Kesenian TLDM menyatakan bahawa BAKES TLDM telah banyak mengadakan persembahan di majlis yang melibatkan tetamu kenamaan dan majlis Diraja. Populariti kumpulan ini amat terserlah dan setanding dengan artis tempatan. Di samping itu juga, beberapa elemen penting diperlukan sebagai anggota BAKES TLDM bagi memberi impak maksima ketika membuat sesuatu persembahan. Selain daripada bakat, minat, kemahiran bermain dan berpengetahuan dalam bidang muzik anggota juga perlu berkorban masa dan tenaga.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...