Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, February 27, 2012

Taklimat Kesedaran 5SPegawai Memerintah KD MAHAWANGSA sekali lagi berbesar hati telah menyampaikan Taklimat Kesedaran 5S secara lebih lanjut kepada warga KD SRI SANDAKAN bertempat di Auditorium KD SRI SANDAKAN.

Taklimat yang bermula pada jam 0830H telah mendapat sambutan yang amat mengalakkan.  Taklimat dimulakan oleh Pegawai Memerintah KD MAHAWANGSA dengan memberi pengertian apakah itu 5S iaitu Sisih, Susun, Sapu,  Seragam dan Sentiasa Amal.

Di dalam taklimat ini juga menerangkan bagaimana Amalan 5S ini dapat diaplikasikan di semua tempat sama ada di kapal, unit pangkalan dan sebagainya.


Taklimat yang diberikan menekankan perlaksanaan 5s perlu dilaksanakan agar dapat mewujudkan tempat kerja yang harmoni, bersih, selesa, teratur dan selamat. Selain itu Amalan 5S sedikit sebanyak dapat mengurangkan berlakunya kecelakaan dan mempertingkatkan lagi kesiagaan sesuatu tempat.

Taklimat yang amat bermakna dikongsikan lagi dengan sesi soal jawab bersama Pegawai Memerintah.  Rata-rata warga KD SRI SANDAKAN bertuah kerana dapat mendengar taklimat ini kerana memberi gambaran kepada warga KD SRI SANDAKAN bagaimana untuk memulakan Amalan 5S.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...