Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, February 20, 2012

Pencapaian TLDM


Sumber: navy.mil.my

TLDM PENERAJU KEPADA SISTEM PENGURUSAN KUALITI DI DALAM ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

KD MAHAWANGSA DAN KD SRI INDERA SAKTI, KAPAL PERANG PERTAMA DI DUNIA DAN DI MALAYSIA  YANG DIPERSIJILKAN Sistem Pengurusan Berintergrasi (SPB); ISO 9001:2008 dan OHSAS 18001:2007


Kept Jamel bin Abd Rahman TLDM, Pegawai Kanan Skuadron MPCSS Ke - 31 menerima Sijil Sistem Pengurusan Berintergrasi (SPB); ISO 9001:2008 dan OHSAS 18001:2007 daripada Menteri Pertahanan Malaysia dan di saksikan oleh PTD dan TPTL sempena Perbarisan Bulanan Menteri Pertahanan Tahun 2011. Persijilan ini telah meletakkan TLDM merupakan organisasi ketenteraan pertama di Malaysia dan dunia yang mempunyai kapal perang yang memiliki persijilan ini dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Record. Pencapaian ini membuktikan TLDM     telah maju setapak ke arah Tentera Laut Bertaraf Dunia.

KD MALAYA DAN KD PELANDOK, ORGANISASI KETENTERAAN DAN AWAM PERTAMA DIPERSIJILKAN ISO 22000:2005  DI MALAYSIAPegawai Memerintah MALAYA dan Pegawai Memerintah KD PELANDOK menerima Sijil Berintegrasi (SPB); ISO 9001:2008  dan ISO 22000:2005 untuk skop  ‘Penyediaan dan Penyajian Makanan Bermasak’ daripada Menteri Pertahanan. Pencapaian ini juga diiktiraf oleh Malaysia Book of Record yang meletakkan Tentera Laut  DiRaja Malaysia merupakan organisasi ketenteraan dan awam pertama dipersijilkan dalam Sistem Pengurusan dan Keselamatan Makanan sempena Perbarisan Bulanan Menteri Pertahanan tahun 2011.

KD LEKIU DAN KD SRI INDERA SAKTI, KAPAL PERANG PERTAMA DI DUNIA DIPERSIJILKAN BRONZE EARTHCHECK.
Pegawai Memerintah KD SRI INDERA SAKTI dan KD LEKIU menerima Sijil Bronze Earthcheck daripada Menteri Pertahanan kerana telah berjaya dipersijilkan Bronze Earthcheck sempena Perbarisan Bulanan Menteri Pertahanan tahun 2011.  Persijilan ini merupakan pengiktirafan antara bangsa ke atas usaha TLDM terhadap pemeliharaan alam sekitar. Kejayaan kapal-kapal ini telah meletakkan TLDM merupakan organisasi ketenteraan pertama melaksanakan persijilan ini di dunia dan telah diiktiraf oleh Malaysia Book of Record.                                                   
          
CAWANGAN TEKNOLOGI MAKLUMAT MARKAS TENTERA LAUT, ORGANISASI  KETENTERAAN DAN AWAM PERTAMA DIPERSIJILKAN Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat ISO 27001:2007 DI MALAYSIAKept Azhar bin Saadon TLDM , Pengarah Cawangan Teknologi Maklumat, Markas Tentera Laut  menerima Sijil Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat ISO 27001:2007 daripada Menteri Pertahanan Malaysia, sempena Perbarisan Menteri Pertahanan tahun 2011. Pencapaian ini telah meletakkan Tentera Laut  DiRaja Malaysia merupakan organisasi ketenteraan dan awam pertama di Malaysia yang dipersijilkan Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Record.


Timbalan Panglima Tentera Laut, Laksmana Madya Datuk Mohamed Noordin bin Ali 
bergambar bersama penerima sijil.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...