Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, February 27, 2012

Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Kanan ArmadaDetik bersejarah dilakarkan pada tanggal 27 Feb 12 bersempena dengan Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Kanan Armada (PKA) yang baru di Pangkalan TLDM Kota Kinabalu.

Serah terima tugas ini diadakan di antara Pegawai Memerintah KD MAHAWANGSA Kept Jamel bin Abd Rahman TLDM dan Pegawai Memerintah KD PERAK Kept Abdul Rahman bin Ayob TLDM. Buat julung kalinya majlis ini diadakan di Markas Wilayah Laut 2 kerana sebelum ini, ia telah diadakan di Markas Armada.

Sebelum majlis bermula, berbagai perkara telah dibincangkan di antara kedua-dua Pegawai Memerintah mengenai tugas dan tanggungjawab yang harus dipikul demi memastikan Armada terus maju dan gemilang.

Majlis yang diadakan pada jam 0830H bermula dengan acara menandatangani sijil serah terima tugas dan penyerahan nota serah tugas PKA. Majlis ini disaksikan oleh Panglima Wilayah Laut 2 (PANGWILLA 2), Laksamana Muda Dato’ Anuwi bin Hassan dan diadakan di Markas Wilayah Laut 2.


Selesai serah menyerah tugas, Pegawai Memerintah KD MAHAWANGSA dan KD PERAK melakukan kunjungan hormat ke atas PANGWILLA 2. Majlis tersebut selesai pada jam 1030H.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...