Subscribe:

adds 468 x 60

Tuesday, February 21, 2012

Majlis Ramah Mesra Di PTKKSekali lagi sejarah dilakarkan oleh KD MAHAWANGSA atas kejayaan menganjurkan Majlis Ramah Mesra semasa berlabuh di Pangkalan TLDM Kota Kinabalu (PTKK). Objektif majlis ini diadakan adalah untuk mengenali warga PTKK sekaligus merapatkan hubungan yang sedia terjalin.


Majlis bermula pada jam 1200H dengan ketibaan Yang Berbahagia Panglima Markas Angkatan Kapal Selam merangkap Penguasa Operasi Kapal Selam (POKAS) Laksamana Pertama Dato’ Pahlawan Mohammad Rosland bin Omar bersama-sama pegawai-pegawai kanan dari PTKK melalui elevator kapal.


Tayangan montaj bertajuk ‘Ombak Badai KD MAHAWANGSA’ ditayangkan sebagai mukadimah majlis. Montaj berkisarkan pencapaian-pencapaian yang telah dilakukan oleh KD MAHAWANGSA sepanjang tahun 2011/12. Rata-rata para hadirin yang hadir merasa kagum atas pencapaian yang telah dilakukan oleh kapal sejak keluar dari limbungan pada tahun lalu.


Majlis diteruskan dengan ucapan Pegawai Memerintah dan disusuli dengan doa serta menikmati jamuan yang disediakan. Juadah yang disediakan oleh Tukang Masak Kapal yang diketuai oleh BK BDI Rusli ternyata tiada tandingan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada beliau serta anak-anak buahnya atas keikhlasan memasak untuk tetamu seramai 145 orang.

Sesi karaoke juga disediakan oleh pihak kapal untuk para tetamu di mana penyanyi pertama adalah Lt Dya Irwandy TLDM dari KD GANAS yang mendendangkan lagu Dipenjara Janji yang dipopularkan oleh Awie.


Sebelum majlis bersurai Dato’ Rosland berbesar hati untuk melawat persekitaran KD MAHAWANGSA yang telah mengamalkan Amalan Persekitaran Berkualiti 5S.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...