Subscribe:

adds 468 x 60

Monday, December 26, 2011

Persiapan Akhir Audit 5S

Warga kapal sekali lagi dengan rela hati sanggup mengorbankan hari cuti demi untuk menghadapi audit 5S pada keesokkan hari. Rutin hari ini bermula pada jam 0845H dengan warga kapal beratur di Geladak Kereta Kebal untuk mendengar taklimat dari Ketua 5S.Pn. Jue Azwa seperti biasa turut datang dalam memastikan kapal bersedia untuk menghadapi audit. Persiapan anak-anak kapal hari ini banyak tertumpu dari segi pembersihan dan raptai audit 5S.

Rumah Masak

Sudut Kualiti


Bilik Jentera Utama
Selesai sahaja raptai pada petang tadi, majlis diteruskan dengan Majlis Penganugerahan Kompartmen Cemerlang, ‘Most Promising New Comer Staff’ dan ‘Most Brilliant Idea’.

Anugerah Kompartmen Cemerlang diberikan setelah dinilai terbaik hasil dari audit semalam yang dilakukan oleh Pegawai Memerintah, Pn Jue dan Tim Pengurusan 5S. Berikut adalah 3 kompartmen yang mencapai tahap tertinggi dan bersedia untuk diaudit:

1.    Stor OSL 1
2.    Pusat Komunikasi
3.    Pejabat DCHQ

‘Most Promising New Comer Staff’ telah diberikan kepada 823448 LK I TNL Mohd Khairuddin bin Jemri hasil dari usaha kerja yang tanpa mengenal erti penat dalam memastikan Stor OSL 1 mencapai satu tahap yang tertinggi setakat ini. Walaupun baru sahaja 2 bulan di kapal, anggota telah menunjukkan minat yang tinggi dalam memastikan kompartmen beliau mencapai tahap yang memenuhi piawaian yang dikehendaki.
‘Most Brilliant Idea’ telah diberikan kepada 823464 BM PLM Mohd Raduan bin Othman atas idea kreatif dan inovatif dalam menghasilkan ‘Roller Hitch’ di mana ianya adalah sebagai alat mengelakkan daripada tangan pengguna tergelincir ketika menuruni tangga.
Ketika artikel ini dibuat, masih terdapat anak-anak kapal melakukan kerja-kerja 5S sebagai persediaan audit. Semangat yang ditunjukkan ini membuktikan warga MAHAWANGSA ikhlas dalam memastikan setiap zon dan kompartmen masing-masing berada ditahap yang tertinggi dalam memastikan audit keesokkannya dapat mencapai keputusan yang cemerlang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...